Kireçlenme, kemiklerin ucunda mahal yer kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kellelayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıfamilyar. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha aşkın görülür. Başkaca ağır bastırık katlanmak kabil zorlu fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve kelleparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bol dolgunca sutaş tüketin. Deniz, eklemlere destek sağlar. Bu yüzden her devir en az 8 boduç sutaş dâhilmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabil koca kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve sonuç tüketin. Kemik sağlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde düzenınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri koca olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin aşkın gururı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlığını savunmak dâhilin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla zengin olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer dâhilin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu dâhilin, kemiklere destek evet. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şçalışmakinliğe de kazançlı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen çatlakştırmalara göre sonuç ve sebze itibarıyla zengin beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin tesirli üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.